Tämän kokeileminen on pyörinyt mielessä jo pitkään. Vihdoin siihen tuli sopiva tilaisuus, vaikka äiti kyllä meinasi, että olisin tehnyt tämän vasta äitienpäiväksi, mutta sitten kokeilen jo seuraavaa kokeiluvuorossa olevaa kakkua. :)
Tää oli kyllä yllättävän helppo ja nopee tehdä. Tästä tulee myös kivan näköinen kun tätä leikkaa. Isä oli ihmetellyt, että miten tässä voi olla nuo kerrokset väärinpäin. :)
Tein kaksi kääretorttupohjaa.
1 pohjan ohje:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8 min. Kumoa levy paiston jälkeen ja valmista samalla tavalla toinen pohja. Anna pohjien jäähtyä.
Koko kakun täyte:
vadelma- ja lakkahilloa
250 g rahkaa
150 g valkoista suklaata
4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria + ½ rkl vaniljasokeria
Kostuta pohjat pullasudilla töpsötellen maidolla. Hakkaa valkosuklaa terävällä veitsellä pienenpieniksi paloiksi. Sekoita suklaapalat sekä sokerit rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se suklaa-rahkaseokseen.
Kokoaminen:
Toiselle levylle levitin lakkahilloa ja toiselle vadelmahilloa. Levitä hillojen päälle suklaa-rahka-kermaseos. Leikkaa pohja pituussuunnassa 4 osaan, näin saat kummastakin pohjasta yhteensä 8 kpl pitkiä siivuja. Kääri ensimmäinen siivu rullalle ja laita se pystyyn lautaselle. Lisää loput suikaleet tämän rullan ympärille.
Mikään komitus tämä ei tässä vaiheessa ole, mutta koristelu peittää kaiken pahan. :) Koristelin kermalla, mariannerouheilla ja suklaakoristerakeilla. Annoin kakun olla jääkaapissa yön yli ennen koristelua.
Täytteen olen muistaakseni joskus ottanut Ullalta siitä vanhasta blogista. Tosi hyvä ja nopsa täyte.
Kommentit