Suosin laatikkoruokia, sillä niitä tekee vähällä vaivalla ison satsin, niitä on helppo lämmittää töissä lounaaksi ja niitä on kätevä pakastaa. Lisäksi niitä löytyy nykyisin joka lähtöön. Tällä kertaa kokeilin Valion -sivuilta otettua ohjetta ja oli ihan älyttömän hyvää. Suosittelen kokeilemaan!

1264504.jpg

6 annosta

7 dl (n. 270 g)  pennepastaa tai makaronia

Jauheliha-tomaattikastike
400 g  jauhelihaa
1 rkl   Valio Oivariinia
1 tl   pizzamaustetta
1/2 tl   yrttisuolaa
1/2 tl   mustapippurirouhetta
1 tlk (400 g)  tomaattimurskaa
2   valkosipulin kynttä
1   liha-juuresliemikuutio

Juustokastike
1 prk (2 dl)  ruokakermaa
3 dl   kevytmaitoa
1 rkl   vehnäjauhoja
1 pussi (150 g)  Valio mozzarella raastetta
1/4 tl   suolaa
1/4 tl   muskottipähkinää

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha Oivariinissa. Mausta. Lisää pannulle tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 min. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada vesi pastasta, huuhdo hyvin lävikössä ja valuta. Kaada puolet pastasta uunivuokaan. Lisää joukkoon puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.