Oon tosi huono tekemään pullaa. En oo koskaan tehnyt ihan perinteisiä pullia itse alusta loppuun asti. Kotonakin äiti teki monesti taikinan ja sit saatoin suorittaa leivonta osuuden. Nyt kuitenkin innostuin kun sain naapuriltani rahkapullia yks ilta ja heräs himo saada tehdä niitä itse. Tein perinteisen pullataikinan, josta tein sitten monenlaista versiota.

1396605.jpg

Rahkapullia tein kahdella eritäytteellä, kun en osannut päättää että kumman haluan tehdä. Samallahan sitä sitten kokeili molempia. Toinen täyte oli sitruunarahkasta ja maitorahkasta. Toinen oli maitorahkasta ja kermaviilistä. Itse tykkäsin enemmän jälkimmäisestä versiosta, sillä en ole mikään hirvee sitruunan ystävä. Tämä sitruunaversio oli kyllä kivan keväinen.

1396571.jpg

Nämä on brunon paistovuokiin tehtyjä aprikoosi-valkosuklaapullaa. Ohje oli uusimmassa Pirkka lehdessä. Halutessaan nämä voi vielä koristella tomusokeri-vesiseoksella. Itse en koristellut, sillä nämä menivät suoraan pakkaseen.

Täyte:

1 prk (250 g) maitorahkaa

3 rkl vispikermaa

1 kananmuna

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

100 g valkoista suklaata

1 tlk (420 g) aprikoosin puolikkaita

Sekoita rahka, kerma, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Valuta aprikoosit. Lohko yhdeksän puolikasta kolmeen osaan pinnan koristelua varten. Kuutioi loput aprikoosit pieniksi ja sekoita rahkaseoksen joukkoon. Kauli pullataikinasta kolme 25*30 cm kokoista levyä. Levitä jokaisen levyn päälle rahkaseosta. Jätä taikinalevyn reunoille pari senttiä ilman täytettä. Ripottele päälle suklaa rouhetta. Kääri taikinalevy rullalle ja nosta käärö vuokaan. Leikkaa pullien pintaan saksien kärjillä yhdeksän viiltoa. Täytä viillot aprikoosilohkoilla. Peitä vuuat liinalla ja anna kohota.

1396545.jpg

Nämä tein amerikanmuffinivuokiin ja päälle laitoin vaniljakreemijauhe-rahkaseosta.

1396560.jpg

Tää sitten on ihan perinteinen rahkapiirakka pullataikina pohjalla.