Olen täällä kiertänyt kaikki mahdolliset kaupat konvehtivuokien perässä huonolla lopputuloksella. Sain niitä marraskuun sly paketistani ja löysin naapuri kaupungin kaupasta niitä lisää, joten ei auttanu muu kuin päästä testaamaan. :)

Tein kahdenlaista jääsuklaata. Toiset on tehty tummaan suklaaseen ja toisiin laitoin valkosuklaata ja suklaarusinoita. Molemmat vaativat sitten viileän säilytyksen.

1132776.jpg

JÄÄSUKLAA (n. 50 kpl)

200 g tummaa suklaata

100 g kookosrasvaa

2-4 tippaa piparminttuöljyä

Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä. Kaada seos konvehtivuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.

JÄÄSUKLAAT SUKLAARUSINOILLA (n. 70 kpl)

ohje on alunperin Ullan Unelmasta

130 g kookosrasvaa

1 levy (130 g) valkosuklaata

suklaarusinoita

Sulata kookosrasva kattilassa, mutta älä kiehauta. Ota rasva levyltä ja lisää sinne paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Laita konvehtivuokaan suklaarusinoita (3-4 kpl) ja kaada päälle valkosuklaaseosta. Pane kylmään kovettumaan.

Konvehtivuuat ovat todella pieniä, joten niihin on vaikea kaataa suklaaseosta. Minulla sattui onneksi olemaan litran muovinen mitta, jossa on kaatonokka. Laitoin seoksen siihen ja oli todella helppo kaataa vuokiin. Ei sotkenut yhtään.

Lisäksi tein minttusuklaapalloja, joihin ei enää riittänyt vuokia. Nämä kyllä menevät ihan hyvin ilman vuokaakin. Ohje on alunperin Ullan Unelmasta.

1132785.jpg

MINTTUSUKLAAPALLOT (n. 50 kpl)

2 dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

200 g vaaleaa suklaata

1 pss (150 g) Marianne crushia

tomusokeria koristeluun

Kiehauta kerma. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaat. Sekoita kunnes suklaat ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä. Lisää joukkoon marianne rouhe. Anna jähmettyä viileässä. Ota massasta pieniä nokareita ja pöyrittele palloiksi. Jos massa tarttuu kovasti käsiin, kastele kädet kylmällä vedellä ennen pyörittelyä. Laita pallot pieniin karkkivuokiin tai lautaselle niin kuin minä tein. Ripottele pinnalle tomusokeria. Anna jähmettyä viileässä. Säilytä viileässä.

Massan jähmettymiseen ja pöyrittelyyn kannattaa varata aikaa, joten eivät valmistu yhtä nopeasti kuin jääsuklaat.