Teki mieli jotain suolaista ja päädyin testaamaan tätä Riikan ruokaohjeista otettua ohjetta. Pestoa ei siihen hätään kaapissa ollut, joten laitoin vaan ketsuppia sen tilalle. Mielestäni olivat hyviä silti!

1188518.jpg

Pohja:

2 dl kädenlämpöistä vettä

½ palaa hiivaa

1/4 dl oliiviöljyä (laiton rypsiöljyä)

½ tl suolaa

vehnäjauhoja tarpeen mukaan

Täyte:

n. 200 g hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita

½ prk pestokastiketta (laitoin tuntuman mukaan ketsuppia)

pala punaista paprikaa

pizzajuustoraastetta

Voiteluun:

kananmunaa

Pinnalle:

pinjansiemeniä (en laittanut)

Laita vesi, hiiva, öljy ja suola kulhoon. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää jauhoja samalla reippaasti sekoittaen. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Kohota taikina liinan alla ja valmistele sillä välin täytteet.

Ruskista broilerinsuikaleet ja hienonna ne pienemmiksi. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Voitele levy pestokastikkeella (tai ketsupilla) ja ripottele pinnalle muut täytteet. Rullaa levy pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta n. 3 cm paloja, jotka nostetaan leivinpaperin päälle pystyyn. Kohota rullat liinan alla, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista hyrriä 225 asteessa n. 10 min.