Pikkuleivät on käteviä ku niitä voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen eikä siltikään tarvitse välttämättä pakastaa. Säilyvät hyvin ilmatiivissä rasiassa kuhan niitä ei tule syötyä. :) Se on ainut seikka joka voi häiritä niitten säilyvyyttä.
HANNA-TÄDIN JOULUKAKUT ohje on Valion sivuilta
noin 75 kpl
200 g voita tai margariinia
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
5½ dl venhäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
Sulata voi tai margariini ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kerma, voisula ja sokeri. Yhdistä jauhot ja piparkakkumauste keskenään ja lisää kerma-voisulan joukkoon. Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä kakkuja ja nostele leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 10 min.
SUKLAALEIVÄT ohje on kotilieden joululeivontaa lehdestä
noin 60 kpl
125 g voita tai margariinia
120 g tummaa suklaata
3½ dl sokeria
3 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
120 g suklaarouhetta
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sokeri. Lisää seos suklaan joukkoon. Sekoita kaakao jauhoihin ja lisää siivilän läpi seuloen taikinaan. Sekoita joukkoon myös suklaarouheet.
Nostele taikina kahden lusikan avulla pellille harvakseltaan, sillä pikkuleivät leviävät uunissa. Paista 175 -asteisessa uunissa noin 12 min. Taikinanokare ei tarvitse olla kovin iso, sillä leviävät hyvin.
Kommentit