Pikkuleivät on käteviä ku niitä voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen eikä siltikään tarvitse välttämättä pakastaa. Säilyvät hyvin ilmatiivissä rasiassa kuhan niitä ei tule syötyä. :) Se on ainut seikka joka voi häiritä niitten säilyvyyttä.

HANNA-TÄDIN JOULUKAKUT ohje on Valion sivuilta

noin 75 kpl

200 g voita tai margariinia

2 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

1½ tl leivinjauhetta

5½ dl venhäjauhoja

3 dl perunajauhoja

1 rkl piparkakkumaustetta

Sulata voi tai margariini ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kerma, voisula ja sokeri. Yhdistä jauhot ja piparkakkumauste keskenään ja lisää kerma-voisulan joukkoon. Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä kakkuja ja nostele leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 10 min. 

1111748.jpg

SUKLAALEIVÄT ohje on kotilieden joululeivontaa lehdestä

noin 60 kpl

125 g voita tai margariinia

120 g tummaa suklaata

3½ dl sokeria

3 kananmunaa

2½ dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

120 g suklaarouhetta

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sokeri. Lisää seos suklaan joukkoon. Sekoita kaakao jauhoihin ja lisää siivilän läpi seuloen taikinaan. Sekoita joukkoon myös suklaarouheet.

Nostele taikina kahden lusikan avulla pellille harvakseltaan, sillä pikkuleivät leviävät uunissa. Paista 175 -asteisessa uunissa noin 12 min. Taikinanokare ei tarvitse olla kovin iso, sillä leviävät hyvin. 

1111751.jpg