Ensimmäinen kokeiluni Valion kausituotteesta rommi-rusinarahka. Paljaaltaan en ainakaan innostunut rahkan mausta. Ensimmäisenä maistuu rommi ja sitten tulee rusinan maku. Luulen kyllä että rahka menee hyvin näin joulun alla leivonnaisiin eli siellä ei maistu liian vahvasti läpi.

Pahoittelen huonoa kuvan laatua. Täytyy perehtyä kameran asetuksiin kun ehdin.

1111782.jpg

ohje on Valion sivuilta

Pohja

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

3 rkl perunajauhoja

4 rkl venhäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

1½ dl kirsikka-, omena- tai luumuhilloa (itse käytin luumuhilloa)

1 prk (200g) Valion maustettua rahkaa rommi-rusina

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 7 min. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle hilloa ja rahka. Kääri rullalle leivinpaperin avulla ja nosta viileään.