Vietämme tänään monta syntymäpäivää. Minulla oli synttärit 4. päivä, isälläni 5. päivä ja suomella on synttärit tänään. Näitten kunniaksi herkuttelemme tänään ruis-puolukkakääretortulla, aikasemmin tehdyillä itsenäisyyspäivä joulutortuilla ja Hellapoliisin rommi-rusinakakulla. Rommi-rusinakakusta minulla ei valitettavasti ole kuvaa, mutta linkistä pääsette Hellapoliisin loistavaan ohjeeseen ja siellä on myös kuva.

RUIS-PUOLUKKAKÄÄRETORTTU

ohjeen otin Mymmelin Kyökistä

Pohja

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 1/4 dl ruisjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Täyte

n. ½ prk (1 1/4 dl) Flora-vispiä tai vastaavaa

1 prk (200 g) maitorahkaa

n. ½ litraa puolukoita

1-2 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 7 min. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja poista paistopaperi.

Valmista rahka. Vatkaa Flora-vispi vaahdoksi. Lisää rahka sekä suurin osa puolukoista. Sekoita joukkoon sokerit ja levitä täyte kääretorttulevyn päälle. Kääri leivinpaperin avulla rullalle ja anna vetäytyä viileässä.

Koristele torttu juuri ennen tarjoilua lopuilla puolukoilla sekä sihtaamalla tomusokeria tortun pintaan.

Mymmelin Kyökissä on hyvän näköinen kuva koristellusta veriosta, minulla tässä ei koristeltu versio ja huono kuvan laatu, joten kannattaa käydä katsomassa parempi kuva mymmelin blogista. :)

1111774.jpg

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!

t: Armi