Näitä olen nähnyt useassa blogissa ja päädyin sitten itsekin näitä testaamaan Kinuskikissan blogissa ollella ohjeella. Nämä oli kyllä älyttämän hyviä! Suosittelen kokeilemaan. Seuraavalla kerralla pitää tehdä heti isompi satsi, jotta ei heti loppus kesken. Mulla tuli tästä ohjeesta 18 kpl, sillä tein nämä brunon alumiinivuokiin. Mulla ei ole silikonistamuffinipeltiä ja en kyllä uskalla laittaa ilman vuokaa tavalliseen muffinipeltiin. Suunnittelin kyllä sitä, mutta päädyin kuitenkin laittamaan nämä vuokiin ja hyvin onnistu niinkin.

Nämä meinas vähän päästä palamaan niin kuin kuvasta näkyy.

1356198.jpg

Tässä ohje Kinuskikissan blogista kopioituna.

n. 13 kpl (minulla siis tuli 18 alumiinivuokiin tehtynä)

Pohja:
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
150 g margariinia
4 ½ rkl ruokakermaa

Täyte:
1 pieni sipuli
1 pieni paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
¾ dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta
mustapippuria
yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, kirveliä, oreganoa
ripaus chilijauhetta
ripaus aromisuolaa

00aa2.JPG
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa. Lisää kerma. Voitele muffinssipellin koloset ja painele taikina kolosten pohjille ja reunoille.

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä rasvaa tai vettä. Viipaloi kirsikkatomaatit 3-4 osaan. Sekoita tuorejuusto ja kerma. Saat ne keskenään parhaiten sekaisin lisäämällä kermaa pienissä erissä tuorejuustoon. Lisää joukkoon kananmunat, jauhot ja sitten juustoraaste ja mausteet. Lusikoi täyte muffinssipellin kuppeihin. Voit täyttää taikinakupit reunaan saakka, sillä täyte ei kohoa uunissa. Paista piirasia n. 10-15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.