Tässä on helpon ja hyvän omenapiirakan ohje, johon saa myös kätevästi tuhlattua jääkaappiin vanhenemaan jääneen piimän. Ei tarvitse aina tehdä piimäkakkua. :)

1110767.jpg

Tästä tulee pellillinen

6 dl piimää

3/4 dl öljyä

3½ dl sokeria

9 dl venhäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl kanelia

1 litra omenaa kuutioina

½ dl fariinisokeria

 

Kuori ja paloittele omenat ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Itse olin laiska ja en jaksanut pilkkoa omenia kovin pieniksi.

Sekoita piimä ja öljy.

Sekoita sokeri, vehnäjauhot, sooda ja kaneli ja lisää piimäseoksen joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja levitä päälle omenapalat.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 25 min

Seulo halutessasi tomusokeria pinnalle kun viet piirakkaa tarjolle.