Eli tämä blogin pito. Paljon vaatii treenausta tämän käyttö, mut eiköhän tää tästä pikkuhiljaa. Liikkeelle lähdetään juustosarvilla. Oikein hyvä suolainen tarjottava, josta moni pitää.

JUUSTOSARVET

1110656.jpg

Olen tehnyt ohjeen kaksikertaisena ja sarvet ovat melko isoja, mutta tässä teille yksinkertainen ohje.

7½ dl vehnäjauhoja

200 g margariinia tai voita

2½ dl maitoa

30 g hiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

täytteeksi ja pinnalle juustoraastetta

 

Sekoita jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi sormin tai monitoimikoneessa (itse tein käsin ja ihan hyvin onnistu). Liuota haaleaan maitoon hiiva, suola ja sokeri ja lisää jauho-rasvaseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Sarvien muotoiluun on monenlaista vaihtoehtoa, mutta itse oon kokenu parhaaksi kaaviloida taikinaa pieni määrä ympyräksi ja siitä sitten taikinapyörällä tai vastaavalla sektoreita, joihin laitat leveempään päähän juustoraastetta ja lähet rullamaan kohti kapeempaa päätä. Voitelin sarvet munalla ja pinnalle ripottelin juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 10-15 min.

Täytteeksihän voi laittaa ihan mitä tykkää. Jos haluaa ruokaisampaa voi laittaa täytteen jauhelista tai kinkusta. Sarvista voi tehdä myös makeita laittamalla sisään jotain hilloa.