Hyvin harvoin teen mitään kalasta. Mun mielestä sen on hyvin hankala raaka-aine enkä oikein osaa tehdä siitä mitään. Tämän herkulliselta kuulostavan ohjeen näin Hedelmäpommi -blogissa ja heti oli pakko testata. Oli kyllä taivaallisen hyvää! Kiitos Hedelmäpommi hyvästä ohjeesta! :) Mieleen heräsi ajatus, et täähän vois olla ihan hyvää myös tomaatin kanssa. Sitä täytyy kyllä joskus kokeilla.

1361963.jpg

4 annosta

1 pkt lohta annospaloina (400 g, pakaste)
mustapippuria
suolaa
1 punainen paprika


Kastike
2 ½ dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
50 g juustoraastetta
2 tl kuivattuja yrttejä (laitoin oreganoa)

Anna lohipalojen sulaa huoneen lämmössä noin 1 tunti. Voitele uunivuoka ja aseta lohipalat siihen. Ripottele pinnalle mustapippuria ja hieman suolaa. Pese ja kuutioi paprika. Ripottele paprikakuutiot lohipalojen päälle.
Valmista kastike. Sekoita kylmä maito ja jauhot kattilassa. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen minuutin verran. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon juustoraaste ja yrtit. Valuta kastike vuokaan lohen ja paprikoiden päälle. Paista 200 uunissa 20 minuuttia. Peitä vuoka esim. leivinpaperilla jos kastike ruskistuu liikaa.
Lisäkkeeksi tein perunamuusia ja salaattia. NAM!