Mielestäni tällä ohjeella saa kaikista parhaimman lasagnen. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos on tottunut aina tekemään samalla perusohjeella. Lasagne Piccoloiden lisäksi laitoin tähän tavallista makaronia, kun sitä oli jääkaappiin jäänyt edellisestä ruuasta.

1423781.jpg

4-5 annosta

300 g jauhelihaa (laitan aina 400 g)

1 sipuli

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

4 dl maitoa

1 tlk tomaattipyreetä (70 g)

1 rkl pizzamaustetta

1/4 tl mustapippuria

3/4 tl suolaa

½ pussia Lasange Piccoloa (torino)

pinnalle juustoraastetta

Ruskista jauheliha keveysti pannulla ja lisää hienonnettu sipuli. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa. Lisää maito, tomaattipyree ja mausteet. Kuumenna kiehumispisteeseen samalla sekoittaen. Voitelu reilu 2 l:n uunivuoka. Mittaa raaka pasta vuokaan ja kaada kuuma kastike pastan päälle. Sekoita varovasti. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasossa 30 min. Ota vuoka uunista. Anna ruoan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!