Alkuviikosta kokeilin hyydykekakkua. Se oli aika mielenkiintoinen prosessi, sillä täällä ei ensinnäkään ole kunnon liivatetta, vaan se on gelatiini jauhetta. No, liivatehan on tehty gelatiinista et periaatteessa se toimi aikalailla samalla periaatteella. Meinas vaan olla hieman ongelmia mitottaa oikea määrä gelatiinia. Vaniljasokeriakaan täällä ei ollut, kunnes löysin sitä tänään ruokakaupasta eli nyt sitä sitte on. Se on ihan vasta tänne tullu. Vaniljakastiketta ei saa valmiina, vaan se pitää aina tehdä itse. Jauhetta kyllä saa eli ei tarviste ihan aina tehdä itse. Otin tämän ohjeen jostakin blogista, mut jouduin säveltämään sitä niin paljon saatavien aineitten mukaan, joten käytännössä tämän on ihan erilainen.

1770440.jpg

Pohja:
grahamkeksejä
150 g voita

Täyte:
jonkun verran tuorejuustoa
vaniljakastike osittain kermaan valmistettuna, jotta vaahtoutuu etes vähäsen
sokeria maun mukaan
vanilja-aromia maun mukaan
sitruuna-aromia maun mukaan
1 pss gelatiinijauhetta
suklaarusinoita
säilykemangoa

Murskaa keksit ja sekoita keksimurskaan sulatettu rasva. Painele irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet laittunut leivinpaperin. Valmista vaniljakastike ja vaahdota se. Lisää sinne sokeri, aromit, tuorejuusto, suklaarusinat ja murkattu säilykemango. Valmista gelatiinijauhe ohjeen mukaan ja lisää täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Perheen tyttö koristeli tämän strösseleillä ja jollai vaniljakoristelu systeemillä, joka kyllä maistu tosi pahalle.
Kakusta tuli ihan hyvän makuinen. Hyyty hyvin, vaikka sitä ensin epäilinkin.