Kokeilin tätä Kinuskikissan "mokkapalakakkua" äitienpäiväksi. Perinteinen täytekakku on kyllä parempaa, mutta onhan tämä kuitenkin vähän vaihtelua.

1549201.jpg

Pohja:
200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta

Kostutus:
¼ dl sokeroitua maitokahvia

Täyte:
6 liivatelehteä
1 ¼ dl kahvia
3 dl kermaa
2 munaa
¾ dl sokeria

Kuorrutus:
75 g margariinia
6 dl tomusokeria
6 rkl (= 1 dl) kahvia
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Piirrä irtopohjavuoan (24 cm) reunarengasta apuna käyttäen leivinpaperille ympyrä. Levitä sen sisälle puolet taikinasta. Voit jättää taikinalle n. ½ cm leviämisvaraa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-12 min. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle ympyrän muotoinen leivinpaperipala. Hyödynnä taas vuoan reunarengasta ja leikkaa sen avulla pohjasta ylimääräiset reunat pois. Nosta pohja sitten vuokaan leivinpaperin päälle. Paista tämän jälkeen uunissa toinen pohjalevy.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista kahvi (huomioi myös kahvin tarve kostutuksessa). Vatka kerma vaahdoksi. Vaahdota myös munat ja sokeri. Yhdistä vaahdot. Sulata liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita täytteeseen.

Kostuta pohjalevy ja kaada päälle täyte. Anna hyytyä jääkaapissa. Nosta sitten päälle toinen pohjalevy ja kostuta.

Valmista kuorrute. Sulata margariini kattilassa ja lisää muut aineet. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi liemeksi. Tämän jälkeen on kaksi vaihtoehtoista menettelytapaa:

  1. Kaada osa kuorrutteesta vuokaan pohjan päälle ja laita loput jääkaappiin jähmettymään. Irrota kuorrutteen jähmetyttyä kakku vuoasta. Vatkaa viileä kuorrute vaahdoksi ja levitä sitä kakun reunoille ja pursota halutessasi koristeita.
  2. Nopeampana - joskin ei ehkä yhtä siistinä - vaihtoehtona voit irrottaa kakun ensin vuoasta ja kaataa kaiken kuorrutteen kakun päälle, jolloin saat levitettyä sitä samantien myös reunoille.