Ohjeen olen ottanut Makunautintoja Mimmin keittiöstä. Itse olen samantyylisellä ohjeella tehnyt puolukkapiirakkaa. Siitä vaan erotetaan muroseokseksi päälle lasillinen, tässä puoli taikinaa. :)
Pellillinen
Taikina:
4,5 lasillista vehnäjauhoja
1,5 lasillista sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1 rlk vanilliinisokeria
250 g rasvaa
1 lasillinen piimää
1 muna
Sitruunatäyte:
1 lasillinen sokeria
2 pientä prk rahkaa (eli yhtensä 4 dl = 500 g)
2 tl vanilliinisokeria
yhden sitruunan siivilöity mehu + raastettu keltainen kuori
Nypi vehnäjauho, sokerit, kohotusaineet ja rasva ryynimäiseksi muruseokseksi ja jaa muruseos kahteen osaan ja lisää toiseen osaan muruseosta piimä ja muna ja taputtele tämä taikina pellille piirakan pohjaksi, siis puolet muruseoksesta käytetään sellaisenaan piirakan pinnalle
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle
Ripottele muruseos rahkatäytteen päälle
Paista piirakka + 175 - 200 °C 30 - 40 minuuttia
Varo! Tummuu liikaa helposti!
Kommentit