Ohjeen olen ottanut Makunautintoja Mimmin keittiöstä. Itse olen samantyylisellä ohjeella tehnyt puolukkapiirakkaa. Siitä vaan erotetaan muroseokseksi päälle lasillinen, tässä puoli taikinaa. :)

1221919.jpg

Pellillinen

Taikina:

4,5 lasillista vehnäjauhoja

1,5 lasillista sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

1 rlk vanilliinisokeria

250 g rasvaa

1 lasillinen piimää 

1 muna

Sitruunatäyte:

1 lasillinen sokeria

2 pientä prk rahkaa (eli yhtensä 4 dl = 500 g)

2 tl vanilliinisokeria

yhden sitruunan siivilöity mehu + raastettu keltainen kuori

Nypi vehnäjauho, sokerit, kohotusaineet ja rasva ryynimäiseksi muruseokseksi ja jaa muruseos kahteen osaan ja lisää toiseen osaan muruseosta piimä ja muna ja taputtele tämä taikina pellille piirakan pohjaksi, siis puolet muruseoksesta käytetään sellaisenaan piirakan pinnalle

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle

Ripottele muruseos rahkatäytteen päälle

Paista piirakka + 175 - 200 °C 30 - 40 minuuttia

Varo! Tummuu liikaa helposti!