Päätin kokeilla joululimppua, kun näin hyvän ohjeen HerkkuKirpun blogissa. Ohje on siis sieltä. Aivan ihana tuoksu valtasi kotini, kun tätä paistoin. :)

JOULULIMPPU

1152616.jpg

Mausteet jätin pois, kun niitä ei kaapista löytynyt.

5 dl piimää

50 g hiivaa

1 dl siirappia

1 ½ tl suolaa

(1 tl pomeranssin kuorta)

(1 tl fenkolin siemeniä)

5 dl vehnäjauhoja

5 dl ruisjauhoja

1/4 dl öljyä

Voiteluun:

½ dl vettä

2 rkl siirappia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja halutessasi mausteet. Sekoita. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Kohota taikinaa n. 15 min. Jaa taikina kahtia ja leivo kaksi pöyreää limppua. Laita liinan alle kohoamaan n. puoleksi tunniksi. Voitele limput siirappi-vedellä ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 min.

Oli tosi hyvää! Kannattaa tehdä jouluksi!