Tämä ohje on Valion Kerma lehdestä otettu. Tuli tosi hyviä.
4-5 annosta
Jauhelihaseos | |
400 g | paistijauhelihaa |
1 iso (200 g) | sipuli |
1/2 dl | korppujauhoja |
1/2 dl | Valio ruokakermaa 10% |
1 | muna |
1 tl | suolaa |
1 tl | pippurisekoitusta |
1 rkl | basilikaa |
Kastike/keitinliemi | |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa |
2 dl | vettä |
2,8 dl | Valio ruokakermaa 10% |
1 - 1 1/2 | lihaliemikuutiota |
1 rkl | valmista suurustejauhetta |
Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki muut aineet, sipuli hyvin hienonnettuna. Anna taikinan turvota n. 15 min. Kuumenna tilavassa paistokasarissa tomaattimurska, vesi ja kerma kiehuvaksi. Lisää liemikuutio. Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia. Laita ne kiehuvaan tomaattiliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että tomaattiliemi pysyy kiehuvana. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen kiehuen 10 - 15 min lihapullien koosta riippuen. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla. Ripottele kasariin suurustejauhe. Sekoita ja anna kiehua 1 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai porkkanoiden ja salaatin kanssa. VINKKI Korvaa halutessasi valmis suurustejauhe vehnäjauhosuuruksella: sekoita vesitilkkaan 1 rkl vehnäjauhoja, lisää sekoittaen kasariin. Keitä pari min.
Kommentit