Emerald city -blogista löysin tämän ihanan ohjeen. Pohja oli todella pehmeä ja kuohkea. Tykkäsin kyllä siitä kovasti. Pohjaan tuleva kuvio on kyllä kivan näköinen.

1396616.jpg

Pohja<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

150 g voita tai margariinia

4 munaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

Lisäksi

1/2 dl lämmitettyä maitoa

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl tummaa murukahvijauhetta (esim. Red Cup, Nescafé)

Kuorrutus

4 dl (225g) tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 tl tummaa murukahvijauhetta

3 rkl kuumaa kahvijuomaa (3 rkl cappuchinojauhetta + 4 rkl vettä)

50 g voita tai margariinia sulatettuna

Koristeluun

noin 50 g suklaakahvipapumakeisia (itse käytin suklaarakeita)

Valmista pohja. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa.

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja murukahvi. Lisää seos taikinaan.

Levitä puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperin päälle uunipannulle, ei aivan reunoja myöten, koska taikina leviää uunissa. Nostele tumma taikina lusikalla pilkuiksi vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta ”huolimattomasti” päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Nosta kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi, älä keitä. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele kahvipapumakeisilla. Anna kuorrutuksen hieman jähmettyä ja tarjoa leivokset kahvin kanssa.

Voit tehdä kuorrutusta 1 1/2 -kertaisen annoksen, jos haluat kuorrutuksesta oikein runsaan.