lauantai, 16. helmikuu 2008
Vaniljainen omena-puolukkapiirakka
pellillinen
pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1 dl sulatettua margariinia
2 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
pohjan päälle: omenasosetta
päälle:
3-4 isoa omenaa
1-3 dl puolukoita
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
4 dl vettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Valmista ensimmäiseksi vaniljakreemi jääkaappiin tekeytymään. Sekoita kuvat aineet ja lisää sulatettu margariini, kananmunat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellin pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle omenasose. Ota jääkaapista vaniljakreemi ja lisää siihen tuorejuusto ja kananmunat, sekoita tasaiseksi. Kaada tämä pohjan päälle. Kuori omena, ota omenaporalla siemenkodat pois ja viipaloi ohuiksi. Lado omenaviipaleet kreeminpäälle ja ripottele lopuksi puolukat. Paista uunissa 200 asteessa reilu puolituntia tai kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna piirakan jäähtyä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehua niin kauan kunnes liemi on kirkasta. Sivele silikonisella pullasudilla piirakan pinnalle kiille. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Kommentit