Kaverin kanssa tehtiin vappuaattona tällasta herkkua. Oli kyllä hyvää suolasta ja hyvin helppo valmistaa. Sen verran muutettiin ohjetta, että laitettiin täytteeseen tomaattia. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole mitään rehuja mukana ja tomaatti sopi kyllä hyvin joukkoon.
n. 25-30 cm vuokaan
3 |
dl |
vehnäjauhoja (osa jauhoista voi olla sämpyläjauhoja) |
1 |
tl |
leivinjauhetta |
100 |
g |
margariinia tai voita |
1 |
|
muna |
3/4 |
dl |
kevytkermaa tms. |
|
||
Vuoan leivitykseen: | ||
|
rasvaa, korppujauhoja tai ruiskorppujauhoja | |
Täyte: | ||
n.300 |
g |
hunajamarinoituja broilerinsuikaleita |
1 |
|
iso sipuli |
1 |
tl |
paprikajauhetta |
hiven |
|
chilijauhetta |
3 |
|
munaa |
2 |
dl |
kermaviiliä (1 tlk) |
1 |
rkl |
persiljaa (tuoretta hieman enemmän) |
1-2 |
dl |
parmesan- tai emmental-juustoraastetta (n.50-100 g) |
Sekoita leivinjauhe jauhoihin kulhossa. Sekoita pehmeä rasva hyvin leivinjauhe-jauhoseokseen. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Paista pannulla broilerinsuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Tarkista maku: voit lisätä suolaa, mikäli suikaleissa ei ole. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kermaviili sekä persilja ja juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.
Ohje on Myllyn Parhaan.
Kommentit