Oli pakko päästä pursottelemaan kermaa, joten siksi kakku. :) Koristeluun en ole panostanut yhtään, pursottelin vaan kermaa päälle.

1221998.jpg

5 munan pohja, jossa välissä mansikkamoussea ja suklaamoussea. Pursotukset floora vispiä, johon sotkin myös hieman rahkaa joukkoon.

Näitä mousseja löytyy täältä blogimaailmasta jo yllinkyllin. Nämä olen kans ottanut jonkun blogista, en vaan muista että kenen, joten laitan ne tähän. Ekaa kertaa näitä kokeilin ja suklaamousse ei oikein ollut minun makuun, mansikkamousse oli kyllä hyvää.

Suklaamousse:

200 g tummaa suklaata

1 ½ dl kuohukermaa

1 dl vispikermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

5 liivatetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kuohukerma kattilassa ja sulata suklaa joukkoon. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Liuota liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos tuorejuustoon ja lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja valmis kermavaahto tuorejuusto seokseen. Sekoittele tasaiseksi.

Mansikkamousse:

7 liivatetta

2 dl floora vispiä

2 dl ranskankermaa

3 dl vaniljakastiketta (sekoita yksi pussillinen vaniljakastikejauhetta 3 dl kermaan tai kerma-maitoon ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa)

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300 g mansikoita (soseuta osittain)

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa floora vispi vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, vaniljakastike ja sokerit tasaiseksi tahnaksi. Yhdistä floora vispi ja ranskankerma-vaniljatahna keskenään. Lisää mansikat. Liuota liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivate ohuena nauhana seokseen ja sekoita tasaiseksi.