KÄÄRETORTTU
4 |
| munaa |
1 | dl | sokeria |
1 ½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
2 | rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
KÄÄRETORTUN TÄYTE
1 | dl | mansikkasurvosta |
1 | dl | suklaakastiketta |
Levitä täytteet torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
CHARLOTTE RUSSEN SUKLAATÄYTE
8 |
| liivatelehteä |
2 | tlk | kuohukermaa (4 dl) |
n. ½ | dl | sokeria |
n. 2 | tl | vaniljasokeria |
2 | dl | suklaakastiketta |
2 | tlk | maitorahkaa (400 g) |
200 | g | suklaarouhetta |
Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna ½ dl suklaa- tai lakritsikastiketta kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi kastiketilkkaan. Yhdistä tämä liivatekastike ja loppu kylä kastike rahkaan. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja suklaarouhe varovaisesti yhdistäen.
Kommentit