En ole koskaan aikaisemmin tehnyt Charlotte russea. Kun olin pieni, niin muistan kun äiti teki tämmöisen joskus. Itse katsoin sillon vierestä. :) Nyt päätin kokeilla itse. Ei ollu yhtään niin vaikeeta kun ois voinu kuvitella. Mielellään teen kyllä toistekin. Tämän ohje on Myllyn Parhaan ja mielestäni täytettä oli aivan liikaa. En sitten tiedä et oisko mun pitäny tehdä huomattavasti pienempiä paloja kääretortusta, jotta oisin saanu isomman. No, joka tapauksessa hyvää on!

1298118.jpg

KÄÄRETORTTU

4

 

munaa

1

dl

sokeria

1 ½

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

1

tl

leivinjauhetta

2

rkl

tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

KÄÄRETORTUN TÄYTE

1

dl

mansikkasurvosta

1

dl

suklaakastiketta

Levitä täytteet torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

CHARLOTTE RUSSEN SUKLAATÄYTE

8

 

liivatelehteä

2

tlk

kuohukermaa (4 dl)

n. ½

dl

sokeria

n. 2

tl

vaniljasokeria

2

dl

suklaakastiketta

2

tlk

maitorahkaa (400 g)

200

g

suklaarouhetta


Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna ½ dl suklaa- tai lakritsikastiketta kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi kastiketilkkaan. Yhdistä tämä liivatekastike ja loppu kylä kastike rahkaan. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja suklaarouhe varovaisesti yhdistäen.

Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho, vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.