Tykkään kovasti kauran mausta (olen kyllä varmaan sanonut tuon jo monesti täällä blogissa), joten oli pakko päästä testaamaan tätä. Ohje on Matkani varrelta -blogista. Piirakat meni pakkaseen, joten vielä ei oo päästy maistamaan.

1298127.jpg

Pohja:
4 kananmunaa
3½ dl sokeria
150 g sulatettua margariinia tai voita
6dl vehnäjauhoa
2½ tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Joukkoon sulatettu margariini, ja sen jälkeen kuivat aineet ja maito. Paistetaan uunipellillä 175 C asteessa noin 15 minuuttia. - Päälle lisätään kauratosca -seos.

Pinnalle:
150g margariinia tai voita
n. 1½ dl sokeria
lisätään vähän maitoa tai kermaa
5 dl kaurahiutaleita

Rasva ja sokeri sulatetaan kattilassa ja annetaan kiehahtaa. Lisätään hiukkasen maitoa (laitoin desin) nesteeksi. Joukkoon kaadetaan kaurahiutaleet, ja kuuma seos lisätään puolikypsän piirakkalevyn päälle. Jatketaan paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.