Tällä ohjeella saa nopeesti ja helposti tuoretta pullaa kahvipöytään. Pääsee myös vähemmällä sotkujen siivoamisella kun ei tarvitse sotkee pöytää. :)

Ohje on Dr. Oetkerin.

1188459.jpg

Uunipellillinen

3 dl maitoa

25 g hiivaa

½ tl suolaa

1 dl sokeria

2 tl hienonnettua kardemummaa

1 kananmuna

n. 7 ½ dl vehnäjauhoja

100 g voita tai margariinia

Voiteluun:

kananmunaa

Päälle:

mantelilastuja (jätin pois)

väriraesokeria

Pinnalle:

1 prk (200 g) maustettua omena-kanelirahkaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki niin taikinaan muodostuu parempi sitko. Lisää jauhot alustaen, jätä n. 1 dl ja lisää se vasta rasvan lisäyksen jälkeen. Alusta taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Lisää loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi. Taikinan tulee kuitenkin olla pehmeää. Kaada taikina välittömästi kohottamatta pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhotetuin käsin hyvän kokoiseksi levyksi. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Painele pullalevy viivottimella tai taikinapyörällä n. 6 * 6 cm:n neliöiksi. Paina sormella kunkin neliön keskelle syvennys pohjaan asti. Voitele levy munalla. Ripottele pinnalle raesokeria (ja mantelilastuja). Lusikoi syvennyksiin n. ½ tl amena-kanelirahkaa. Paista pulla 225 asteessa uunin alaritilätasolla 12-15 min.