Pakkopullan blogissa näin tämän herkulliselta kuulostavan kalaohjeen. Ja oli kyllä aivan loistavaa! Suosittelen lämpimästi. Itse käytin pakkasessa olevia kirjolohiannospaloja.

1555441.jpg

n. 500 g  kirjolohifilettä tai paloja

1,5 tl  aromisuolaa

sitruunapippuria

2 dl  kevyttä ruokakermaa

1 pieni prk  tomaattipyrettä

½ tl  suolaa

1 rkl  kuivattua tilliä

n. 4 rkl  ananasmurskaa

1-2 dl  kevyttä, voimakasta juustoraastetta

Leikkaa file annospaloiksi ja laita nahka alaspäin voideltuun uunivuokaan (jos saat nahan irti, niin sen parempi). Jos käytät pakkaslohta, asettele jäiset lohipalat voideltuun uunivuokaan. Ripota päälle aromisuola ja sitruunapippuri. Kaada ruokakerma päälle ja kypsennä 200 asteessa vartin verran.

Sekoita gratiinin aineet keskenään, eli tomaattipyre, suola, tilli, ananasmurska ja juustoraaste ja levitä kalapalojen päälle.

Kypsennä vielä 225 asteessa 10-15 minuuttia. Lisukkeeksi tein salaattia ja perunamuusia.