Pakastimessa kummitteli yksi paketti juhlamurotaikinaa, joten päädyin tekemään siitä tämän piirakan. Hivenen aikaisemmin ois saanu ottaa pois uunista, mut ompahan ainakin saanut kunnolla väriä. :)

1506198.jpg

halkaisijaltaan 25-30 cm vuokaan

pkt

Myllyn Paras Juhlamurotaikinaa (400 g)
Täyte: 
n. ½ 

l

hedelmäpaloja, esim. persikkaa, aprikoosia, kirsikkaa (laitoin persikkaa)             

dl

kevytkermaa (1 tlk)
100 

g

valkosuklaata 
2

 

munaa 
½

dl

sokeria
(1

tl

vaniljasokeria) 

Ota taikina sulamaan n. 20 min ennen käyttöä ja sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Sulata sillä aikaa suklaa kermassa varovasti.

Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle hedelmäpalat. Sekoita valkosuklaa-kermaseokseen munat ja sokerit, kaada piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Ohje on Myllyn Parhaan.