Toinen veljistäni valmistu ammattikoulusta ja toisella oli synttärit, joten sen kunniaksi kakkua. :) Pohja on kuuden munan. Tässä täyte ja päällinen neljän munan kakkuun.

1611409.jpg

Täytehyytelö:

6 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

1 prk (200 g) Bulgarian jogurttia

1 rkl vanilliinisokeria

½ dl sokeria

1 dl lakkahilloa

½ dl sitruslikööriä (en laittanu)

½ dl omenatäysmehua (laitoin vähän enemmän ku jätin liköörin pois)

Täyte ja kostutus:

2 dl lakkahilloa

1 dl omenatäysmehua

Kinuskikuorrutus:

2 dl vispikermaa

1 ½ dl fariinisokeria

Reunoille:

4 dl vispikermaa

1 rkl vanilliinisokeria

½ dl sokeria

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, vanilliinisokeri, sokeri, lakkahillo ja likööri. Kuumenna omenatäysmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Pane täyte jääkaappiin noin 15 minuutiksi jähmettymään.

Leikkaa pestyn kakkuvuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Kakku rakennetaan vuokaan ylösalaisin. Pane päällimmäinen kakkulevy ylösalaisin vuoan pohjalle. Levitä pinnalle lakkahilloa ja puolet täytehyytelöstä. Pane päälle seuraava kerros ja täytä samoin. Paina päälle kolmas kakkulevy ja kostuta 1/2 dl:lla omenamehua. Peitä vuoka kelmulla ja pane päälle kevyt paino. Kakku saa hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kinuskia varten keitä kattilassa noin 5 minuuttia kermaa ja fariinisokeria, kunnes kinuski sakenaa. Siirrä kattila jäähtymään.

Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota kakkuvuoka reunoja myöten veteen muutamaksi sekunniksi. Irrota kakun reunat veitsellä.Kumoa kakku tarjoiluvadille kakkupaperinpäälle. Poista leivinpaperi.

Kostuta kakun pinta 1/2 dl:lla omenatäysmehua. Kaada kakun pinnalle jäähtynyt kinuski. Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla. Pursota kermavaahto reunoille. Ripottele kinuskin pinnalle suklaarouhetta.

Ohje on Pirkan.