Myllyn Paras on tuonut markkinoille uuden Juhlamurotaikinan. Vihdoinkin löysin sitä myös meidän kaupasta ja tietenki sitä piti heti päästä kokeilemaan. Ohje on Myllyn Paras sivuilta.

VALKOSUKLAATORTTU MUROPOHJALLA

halkaisija n. 25-30 cm

1152489.jpg

Torttupohja:

1 pkt (400 g) Myllyn Paras Juhlamurotaikinaa, Cookies Suklaamurotaikinaa tai Murotaikinaa

3/4 dl maitoa tai kahvia

1 rkl rommia tai kahvilikööriä tai vähän rommiaromia tai vaniljasokeria

Täyte:

4 liivatelehteä

1 dl maitoa

100 g valkoista suklaata

1 kananmuna

1 dl sokeria

(1 dl kookoshiutaleita)

2 dl kuohukermaa

Päälle:

viinirypäleitä ja satsumia (itse käytin pelkkiä viinirypäleitä)

1 ½ dl appelsiini- tai omenamehua (+likööriä)

3 liivatelehteä

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa 10-15 min. Varo paistamasta liikaa/kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta se rommi- tai vaniljamaidolla tai rommikahvilla tms. Itse kostutin vaniljamaidolla.

Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna maito ja sulata siihen valkosuklaa ja kylmästä vedestä puristellut liivakot. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi. Lisää tähän vaahtoon valkosuklaa-liivate-maitoseos ohuena nauhana vatkaten. Lisää joukkoon halutessasi kookoshiutaleet. Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset. Kaada täyte kostutetulle torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa. Itse annoin olla yön yli.

Sulata liivatelehdet 1 ½ dl:aan kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä. Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa. Päällisen voi tehdä myös hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan.