Tosi moni on mulle sanonut, että Valion Kinuskikerma ei vaahtoudu vaikka sille tekis mitä. En tietenkään uskonut sitä ennenkun pääsin itse kokeilemaan. Enkä kyllä ymmärrä, et miten voi olla mahdollista, että se ei oo vaahtoutunut. Mulla siitä tuli hetkessä jopa liiankin tanakkaa vaahtoa. :) Kertokaa muut kokemuksia, et miten teille on käyny.

1443079.jpg

Pohja
4   munaa
1 1/2 dl   sokeria
1 1/4 dl   ruisjauhoja
1/2 dl   perunajauhoja
1 1/2 tl   leivinjauhetta

Täyte
1 prk (2 1/2 dl)  Valio vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1 1/2 dl   puolukkahilloa


Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 7 min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Levitä pohjalle puolukkahillo ja sen päälle kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Voit myös sekoittaa hillon kermavaahdon joukkoon. Halutessasi voit säästää osan seoksesta kääretortun koristeluun. Kääri rullaksi. Leikkaa viipaleiksi.

Ohje on Valion.