Tämän ohjeen löysin Emerald city blogista ja pakko oli tietenkin päästä testaamaan. Ekaa kertaa myös uskalsin laittaa taikinan muffinsipellin koloihin ilman vuokaa. Hyvin kyllä irtos, joten en ymmärrä et miks aikasemmin en oo uskaltanu. :)

1506205.jpg

Pohja: (12kpl)<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen vaahtoon. Painele taikina muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa kunnes ne ovat ottaneet hieman väriä, anna jäähtyä.

Täyte:

3 dl maitoa

1 ½ dl sokeria

2 keltuaista

½ dl ohrakasta

150 g pehmeää voita

Laita kaikki muut aineet paitsi voi kattilaan ja keitä kiisseliksi. Anna jäähtyä. Vaahdota voi ja lisää kiisseli vatkaten joukkoon. Täytä tyhjät leivospohjat.

Päälle:

½ dl vahvaa kahvia

25 g voita

3 ½ dl tomusokeria

Laita kahvi ja voi kattilaan ja anna niiden sulaa tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon tomusokeria niin paljon, että seoksesta tulee hyvin levittyvää. Koristele mieleiseksesi.