Tänä viikonloppuna oli se kauan odotettu leivontakurssi täytekakuista ja leivoksista. JIPII! :) Oli kyllä tosi kivaa ja opin paljon kaikkea uutta. Olin kyllä kaikista asioista ennen kuullut, mutta en ollut niitä itse kokeillut. Opin suklaan spirtsausta, kreemiruusun tekoa, uusia pursotustyylejä (mm. koripunos), marsipaaniruusun ja -lehtien tekoa ja tietenkin sain kasapäin hyödyllisiä vinkkejä. Kreemiruusun teko oli kyllä tosi kivaa. Ensimmäinen meni ihan päin mäntyä, mutta seuraavat onnistu jo paremmin. Innostuin niistä sen verran et pitää kyllä kotiin investoida kyseinen tylla ja rueta treenaamaan niitä lisää. Marsipaaniin sain ensimmäisen kosketuksen tänään. En ole sitä käyttänyt ollenkaan, sillä äitini on allerginen mantelille. En kyllä ymmärrä et miks en silti ole voinut tehdä siitä koristeita. Eihän äitin niitä koristeita ole pakko syödä. :) Nyt sitten ainakin osaan jonkun näköisen marsipaaniruusun tehdä. Niitäkin täytyy treenata lisää.

1318148.jpg

Tässä tekemäni täytekakku. Päällä koripunosta. Tämä oli minun ensimmäinen kerta kun tuota pursotusta tein. Tämä koripunos ei ole tehty koripunostyllalla vaan ihan tavallisella tähtityllalla joka on kokoa 9. Lisäksi kakussa on minun ensimmäinen marsipaaniruusuni. Ei se kyllä kovin ruusun näköinen ole, mutta on ainakin jonkun kukan näköinen. :)

1318156.jpg

Tässä on sitten tekemiäni leivoksia. Välissä on lakkahilloa ja kermavaahtoa. Päällä on sulatettu tyrnihyytelö, joka sitten kaadettiin päälle ennen uudelleen hyytymistään. Hyvin pysy päällä ja tosi nätin näkönen tuli. Leivokset ovat ihan kenollaan, sillä niistä tuli aika korkeita ja ne eivät olleet tarpeeksi kauan pakkasessa ennen leikkaamista, joten eivät pysyneet kuosissaan kun niitä leikkas. No, idean kuitenkin opin.

Jälleen kerran kurssilla oli tosi kivaa ja sain paljon hyödyllistä tietoa. Maaliskuussa meillä on vielä yks viikonloppu ja se onkin sitten viimeinen kerta, mikä on hyvin harmillista. Sit pitää vaan ahkerasti jatkaa harjoituksia kotona.