n. 20 annosta
Pohja | |
4 | munaa |
2 dl | sokeria |
1 1/4 dl | ruisjauhoja |
1/2 dl | perunajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte ja päällys | |
2 | liivatelehteä |
3 dl | puolukoita |
1 dl | sokeria |
1/2 prk (à 2 1/2 dl) | kevytvispiä |
1 prk (250 g) | maitorahkaa |
2 tl | vaniljasokeria |
Koristeluun | |
sydämen muotoisia nonparelleja |
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6 - 7 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla tai seesaminsiemenillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta puolukat. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 1/2 dl puolukkasoseesta. Liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi, n. 5 min. Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus. Jaa kääretorttulevy puoliksi. Levitä puolet täytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Anna hyytuä jääkaapissa n. 3 tuntia. Levitä loppu täyte pintaan. Jaa 20 leivokseksi. Koristele nonparelleilla.
Kommentit