En ehtinyt viikolla tekemään näitä, jotta oltas voitu syödä oikeena ystävänpäivänä, mutta meneehän nämä muunakin päivänä. Pääasia et niitä saatiin kuitenkin. :) Helppoja ja nopeita valmistaa. Näistä saa helposti hyvännäköistä tarjottavaa. Päälle käytin SLY:ltäni saatuja sydän noparelleja. Ohje on Valion.

1298140.jpg

n. 20 annosta


Pohja
4   munaa
2 dl   sokeria
1 1/4 dl   ruisjauhoja
1/2 dl   perunajauhoja
2 tl   leivinjauhetta

Täyte ja päällys
2   liivatelehteä
3 dl   puolukoita
1 dl   sokeria
1/2 prk (à 2 1/2 dl)  kevytvispiä
1 prk (250 g)  maitorahkaa
2 tl   vaniljasokeria

Koristeluun
  sydämen muotoisia nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6 - 7 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla tai seesaminsiemenillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta puolukat. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 1/2 dl puolukkasoseesta. Liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi, n. 5 min. Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus. Jaa kääretorttulevy puoliksi. Levitä puolet täytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Anna hyytuä jääkaapissa n. 3 tuntia. Levitä loppu täyte pintaan. Jaa 20 leivokseksi. Koristele nonparelleilla.