En oo koskaan tehny mitään tonnikalasta ja oon muutenki tosi huono sitä syömään. Nyt kuitenki ajattelin testata. Hyvää kyllä oli ja kelpaa tehdä toisteki.
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
suolaa
0,5 dl vettä/kermaa
Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.
Täyte:
1 prk tonnikalaa
paprikaa
tilliä
100-200 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl kerma-maitoa
suolaa
Ota pohja uunista ja lisää tonnikala, paprikasuikaleet ja kerma-maito, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset.
Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Mikäli teet pellillisen piirakkaa, tuplaa sekä pohjan, että täytteen ainekset.
Ohje on Hellapoliisin.
Kommentit