Nykyään tulee hyvin harvoin tehtyä kääretorttua. Nuorempana sitä tuli tehtyä melkeen aina kun halus päästä helpolla. :) Lauantai iltana Emma-gaalaa katsellessa väsäsin sitten kaksi kääretorttua. Toisen vein eilen naapureilleni ja toinen päätyi työpaikalleni.

Tämän kääretortun ohjeen löysin Merjan leivonta- ja askartelusivuilta. Täytteet oli kyllä aivan loistavat! Suosittelen kokeilemaan.

1361961.jpg

Omena-Valkosuklaa kääretorttu

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

(2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta toiseen osaan taikinaa)

Vaahdota munat ja sokeria hyväksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vehnäjauho-perunajauho-leivinjauheseos. Ota taikinasta puolet ja laita pursotin pussiin. Lisää loppuun taikinaan tumma kaakaojauhe ja sekoita varovasti. Laita tumma taikina toiseen pursotinpussiin. Pursota ensin vaaleaa taikinaa pellille raidoiksi, niin että raitojen väliin jää tilaa tummalle taikinalle. Pursota sen jälkeen tumma taikina loppuihin väleihin. Toimi pian, sillä vaahdon ei kannata antaa laskeutua. Paista 200 asteessa noin 6-8 min. Tarkkaile ettei pinta tummu liikaa, koska silloin raidat eivät jää niin selvästi näkyviin. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte:

1 dl omenahilloa

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

100 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja lisää se hyvin sekoittaen tuorejuustoon. Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahilloa. Ja sen jälkeen valkosuklaa-tuorejuustotäyte. Kääri tiukahkolle rullalle ja anna vetäytyä viileässä.

1361958.jpg

Vanilja-appelsiini kääretorttu

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk Sunnuntai-tuorejuustoa vanilja

tilkka maitoa

appelsiinimarmeladia

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostelleen taikinaan. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 7-9 min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

Notkista tuorejuusto tilkalla maitoa. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle ensin tuorejuusto ja sitten appelsiinimarmeladi. Kääri tiukaksi rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa.

Tääkiin kääretorttu oli kyllä tosi hyvää.