Ostin uusia leivosmuotteja ja piti niitä sitten päästä testaamaan. Oisin halunnut tehdä nämä suklaamurotaikinaan, mutta eihän sitä meidän kaupassa ollut, joten tein nämä sitten juhlamurotaikinaan. Ihan hyviä ovat näinkin, paremman näköisiä ois vaan tullut suklaamurotaikinasta. Ohje on Myllyn Parhaan.

1188572.jpg

n. 12 kpl

1 pkt Myllyn Paras Suklaamurotaikinaa tai Juhlamurotaikinaa (400 g)

Suklaamousse:

150-170 g tummaa suklaata

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1-2 tl vaniljasokeria

(1-2 rkl rommia tai likööriä)

Kostutukseen:

n. 1 ½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia

Koristeeksi:

vaahtokarkkeja, ranskanpastilleja, pähkinöitä, marjoja, hedelmiä yms.

Ota taikina sulamaan levyt erilleen. Jaa sulaneet levyt pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200 asteisen uunin keskitasolla 7-8 min. Jäähdytä pohjat.

Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Itse vatkasin hieman liian kauan ja moussesta tuli liian tönkköä, älkää te tehkö samaa virhettä. :) Halutessasi lisää vatkaamisen loppussa sekaan hieman rommmia tms. maustavaa ainetta.

Kostuta leivospohjat, jaa niille mousse ja laita päälle runsaasti karkkeja, pähkinöitä, marjoja tai hedelmiä makusi mukaan.