Tälläisen kuivakakun vein tänään kummitytön perheelle jouluviemisiksi. Oli todella hyvää, kun pääsin kahvipöydässä sitä maistelemaan.

1132787.jpg

SUKLAA-ANANASKAKKU

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 dl pähkinärouhetta (jätin pois)

½ dl kermaa

2 dl (1 tlk) ananasmurskaa

1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri venhäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuan käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöden. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta. Paista 175 asteessa 50-60 min. Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Ohjeen olen ottanut Myllyn Paras sivuilta. Kakku oli tosi hyvännäkönen leikattuna kun sieltä paljastui vaalea taikina. Serkkuni (kummityttöni äiti) kyseli, että miten ihmeessä olen saanut suklaisen reunoille ja vaalean keskelle. Luulin sen olevan vaikeeta, mutta se onnistui helposti lastaa apuna käyttäen.