Sunnuntaina teki mieli jotain suolaista ja päädyin tähän helppotekoiseen jauhelihapiiraseen. Oli hyvää! :)

1592077.jpg

n. 25 cm vuokaan

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

150 g margariinia

2-3 rkl vettä tai 1 kananmuna

Nypi vehnäjauhot ja margariini tasaiseksi muruseokseksi. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Tasoita taikina voidellun piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Pistele pohja haarukalla. Kypsennä pohja uunin alatasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 porkkana

2 rkl tomaattipyreetä

suolaa, mustapippuria ja muita mausteita

2 kananmunaa

2 dl maitoa tai kevytkermaa

10 kirsikkatomaattia

1-2 dl kevytjuustoraastetta

Raasta porkkana. Ruskista jauheliha, lisää porkkanaraaste ja tomaattipyree. Kypsennä muutama minuutti. Mausta mustapippurilla, suolalla ja muilla mausteilla. Kaada täyte kypsennetyn piiraspohjan päälle. Sekoita kananmunat ja maito. Kaada täytteen päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele puolikkaat piiraan pinnalle. Ripottele päälle vielä juustoraaste. Kypsennä piirasta uunissa 200 asteessa noin puolisen tuntia.