Näin tämän ohjeen Emerald City -blogissa ja heti piti päästä testaamaan. Halusin kokeilla raidallista kääretorttupohjaa, joka on tehty tämän ohjeen mukaan. Tuli mukavan näköinen eikä kaivannut päälleen kuorrutetta. Tää oli kyllä tosi hyvää.

1506360.jpg

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Täyte:

3 liivatelehteä

250 g susu-paloja

3 keltuaista

1 prk Flora vispiä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata susut mikrossa miedolla teholla ja kääntele joukkoon keltuaiset. Sekoita joukkoon vaahdotettu Flora vispi. Liuota liivatelehdet ¼ dl kiehuvan kuumaa vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteeseen.

Kakun kokoaminen:

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Kostuta pohjapaloja sitä mukaan kun ladot niitä vuokaan, käytä kostutukseen 1 ½ dl maitoa, johon on sekoitettu 1 rkl cappuchinojauhetta ja 1 rkl tomusokeria. Leikkaa kääretorttulevystä pohjan kokoinen kaistale. Leikkaa kääretorttulevystä seuraavaksi reunoille tulevat palaset, asettele ne tiiviisti reunoille. Kaada täyte vuokaan ja leikkaa lopuksi sopivan kokoinen pala kääretorttulevystä, jonka asettelet täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen kuin kumoat kakun.