Äitini on allerginen manteleille ja pähkinöille, joten hyvin harvoin leivon mitään mihin niitä tulee ja aina pyrin jättämään ne leivonnaisesta pois. Välillä pitää kuitenkin saada tehdä niistä jotain, joten tällä kertaa todella hyvää toscapiirakkaa!

1188628.jpg

Pohja:

4 kananmunaa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

300 g voita

Kuorrutus:

100 g voita

200 g mantelilastuja

2 dl sokeria

1 dl kermaa

2 rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjaheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Paista 175 asteisen uunin alaosassa 25 min. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa 10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.