Viikonloppuna minulla oli pikkuleipä urakka. Tein kolmenlaisia pikkuleipiä: pursotettavia kaneliässiä, täytepikkuleipiä ja wilhelmiinoja. Osaan täytepikkuleivistä laitoin Kinuskikissan sivuilta otetun sitruunatäytteen. Näihin pikkuleipiin nyt sitten testasin sitä Valion Oivariinia. Täytyy kyllä sanoa, että kyllä se vaan on loistava leivonassa. Tuli tosi hyvä taikina ja varsinkin täytepikkuleivät oli tosi pehmeitä.

1463515.jpg

Täytepikkuleivät

200 g voita

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

4 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna mukaan nopeasti sekoittaen. Lisää sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 min. Laita väliin haluamaasi täytettä.

Pursotettavat kaneliässät

300 g voita

360 g vehnäjauhoja

½ dl kädenlämpöistä vettä

50 g munia

10 g kanelia

150 g sokeria

Vaahdota kunnolla voi ja vehnäjauhot. Saa vaahdottaa sellaset 10-15 min. Lisää loput aineet nopeasti sekaisin rasva-vehnäjauhoseokseen. Pursota ässän muotoon ja paista 220 asteessa 6-10 min.

Wilhelmiinat

200 g voita

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 keltuainen

Vaadota rasva, sokeri ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekaan. Lisää myös keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta neljä n. 40 cm mittaista tankoa leivinpaperille. Vain kaks per pelti, sillä nämä leviävät kovasti uunissa. Paista 175 asteessa n. 15 min. Leikkaa lämpimänä viipaleiksi.