Viikonloppuna minulla oli pikkuleipä urakka. Tein kolmenlaisia pikkuleipiä: pursotettavia kaneliässiä, täytepikkuleipiä ja wilhelmiinoja. Osaan täytepikkuleivistä laitoin Kinuskikissan sivuilta otetun sitruunatäytteen. Näihin pikkuleipiin nyt sitten testasin sitä Valion Oivariinia. Täytyy kyllä sanoa, että kyllä se vaan on loistava leivonassa. Tuli tosi hyvä taikina ja varsinkin täytepikkuleivät oli tosi pehmeitä.
Täytepikkuleivät
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna mukaan nopeasti sekoittaen. Lisää sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 min. Laita väliin haluamaasi täytettä.
Pursotettavat kaneliässät
300 g voita
360 g vehnäjauhoja
½ dl kädenlämpöistä vettä
50 g munia
10 g kanelia
150 g sokeria
Vaahdota kunnolla voi ja vehnäjauhot. Saa vaahdottaa sellaset 10-15 min. Lisää loput aineet nopeasti sekaisin rasva-vehnäjauhoseokseen. Pursota ässän muotoon ja paista 220 asteessa 6-10 min.
Wilhelmiinat
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 keltuainen
Vaadota rasva, sokeri ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekaan. Lisää myös keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta neljä n. 40 cm mittaista tankoa leivinpaperille. Vain kaks per pelti, sillä nämä leviävät kovasti uunissa. Paista 175 asteessa n. 15 min. Leikkaa lämpimänä viipaleiksi.
Kommentit