Hieman myös pääsiäisleivontaa. Mielestäni pääsiäiseen kuuluu kaikki erilaiset rahka jutut. Tässä piirakkaa ananaksella höystettynä.
pellillinen
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
4 prk (à 227/137 g) ananasmurskaa
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
2 dl kevytkermaa tai maitoa
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ rkl vanilliinisokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle. Valuta ananasmurska ja levitä taikinapohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja levitä päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min.
Ohje on Valion.
Kommentit