Piti päästä tekemään lisää pikkuleipiä. Yleensä en hirveesti tee pikkuleipiä. Saatika sitte jos teen, niin tekisin monena päivänä peräkkäin! Nyt iski vaan innostus.

Kokeilin toissa iltana tehdä pikkuleipätaikinan, johon tuli ranskankermaa. Onneksi tein taikinaa vaan pienen satsin, sillä en tykännyt sen käsiteltävyydestä yhtään. Jauhoja ois saanu olla kamalasti, että sitä ois pystyny jotenki leipomaan ja pikkuleivistä tuli tosi vaaleita. Oon tottunu tummemman sävysiin, joten mielestäni eivät olleet hyvän värisiä. Ohje on kyllä varmasti hyvä niille, jotka eivät voi käyttää kananmunaa. Ohje oli nimittäin munaton, joten ei yhtään ihme vaalee väri. :) No, tulipaha näitäki kokeiltua. Laitan tähän ohjeen, jos joku haluaa kokeilla. Ohje on Valion sivuilta.

PIKKULEIVÄT

n. 45 kpl

200 g voita

2 dl sokeria

3 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

3½ dl vehnäjauhoja

1 prk (150 g) Valio créme fraîchea

Väliin haluamaasi marmeladia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja créme fraîche vuorotellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin kovettumaan. Kauli ja ota muotilla pikkuleipiä. Nostele pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 7 min. Täytä jäähtyneet pikkuleivät haluamallasi marmeladilla.

Tässä vielä niistä kuvaa. Tein aika isoja, jotta pääsin taikinasta eroon. :)

1116299.jpg

Pikkuleivistä tuli tosi pehmeitä, joten ovat varmasti ihania syödä eli syötyä tulee, vaikka en tykännyt taikinasta!

Koska en ollut tyytyväinen ranskankerma kokeiluun, piti saada tehdä ihan oikeita herrasväenpikkuleipiä eilen illalla. :)

HERRASVÄENPIKKULEIVÄT

400 g voita

2½ dl sokeria

2 kananmunaa

9 dl vehnäjauhoja

4 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

väliin haluamaasi marmeladia

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen mukaan nopeasti sekoittaen. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Kylmää taikinaa on helpompi käsitellä. Kaulitse ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa n. 8-10 min. Täytä jäähtyneet pikkuleivät.

Näihin sitten olin tyytyväinen, joten nyt saimme jouluksi herrasväenpikkuleipiä oikein kunnolla.

1116320.jpg

Kolmion muotoiset pikkuleivät on tehty Confetista tilaamallani muotilla. Tykkäsin kyllä kovasti tästä muotista ja sillä saa tosi nättejä tehtyä.

1116334.jpg