Virallisesti tää on Myllyn Paras sivuilla naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku, mutta kyllähän tätä nyt muullonkin voi tehdä. Ja naistenpäivähän voi olla vaikka joka päivä. :) Kuorrutteen kanssa tästä saa juhlavamman näköisen, mutta minä tein ilman.

1396511.jpg

200

g

voita tai margariinia

2

dl

sokeria

3

munaa

3

dl

vehnäjauhoja

2

tl

leivinjauhetta

2

tl

vaniljasokeria

2

rkl

tummaa kaakaojauhetta

2

dl

tummaa suklaata rouheena (150 g)

2

dl

säilykekirsikoita puolikkaina

1

dl

säilykekirsikkatölkin lientä

1

dl

kookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Leivitykseen:

korppujauhoja

Koristeluun:

1

levy

tummaa suklaata (150-200 g)

1

tl

voita tai margariinia

½

dl

kevytkermaa

1

dl

punaisia säilykekirsikoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet tai mantelirouhe.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku. Sulata tumma suklaa ja rasva varovaisesti vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman. Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.

Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.