Virallisesti tää on Myllyn Paras sivuilla naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku, mutta kyllähän tätä nyt muullonkin voi tehdä. Ja naistenpäivähän voi olla vaikka joka päivä. :) Kuorrutteen kanssa tästä saa juhlavamman näköisen, mutta minä tein ilman.
200 |
g |
voita tai margariinia |
2 |
dl |
sokeria |
3 |
munaa | |
3 |
dl |
vehnäjauhoja |
2 |
tl |
leivinjauhetta |
2 |
tl |
vaniljasokeria |
2 |
rkl |
tummaa kaakaojauhetta |
2 |
dl |
tummaa suklaata rouheena (150 g) |
2 |
dl |
säilykekirsikoita puolikkaina |
1 |
dl |
säilykekirsikkatölkin lientä |
1 |
dl |
kookoshiutaleita tai mantelirouhetta |
Leivitykseen: | ||
korppujauhoja | ||
Koristeluun: | ||
1 |
levy |
tummaa suklaata (150-200 g) |
1 |
tl |
voita tai margariinia |
½ |
dl |
kevytkermaa |
1 |
dl |
punaisia säilykekirsikoita |
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti.
Kumoa hetken jäähtynyt kakku. Sulata tumma suklaa ja rasva varovaisesti vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman. Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.
Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.
Kommentit