Naistenpäivän kunniaksi piti saada tehdä jotain hyvää ja näyttävää. Tämän herkullisen ohjeen löysin Suklaisesta keittiöstä. Nimen perusteella voisi kuvitella, että tähän tulee juustoa, mutta tähän ei tule yhtään etes tuorejuustoa.
Pohja:
200 g suklaakeksejä
50 g voisulaa
Väliin:
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne Crush-rouhetta
200 g rahkaa
5 kpl liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
Päällinen:
400 g marjoja
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush ja rahka. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota päällisen liivatelehtiä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Tässä kuvassa näkyy kauniisti päällisen oikea väri.
OIKEIN HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE NAISILLE!
Kommentit