Tällaista herkkua tarjoiltiin meillä, kun saatiin sukulaisia kylään. Ohjeen olen ottanut Valion Anna elämän maistua joululta -reseptivihkosesta. Pohjana minulla on 8 munan peruskakkupohja. Sain Ruusumammalta vinkin käyttää Fazerin lemon valkosuklaata kakun täytteeseen, joten tähän se sitten päätyi. Alkuperäiseen ohjeeseen olisi kuulunut lemon curd, mutta päädyin kokeilemaan tuota suklaata siihen ja sopi oikein hyvin! Tuli mukava sitruunan maku ja valkosuklaata kuului ohjeeseen muutenki. Kakku on myös varmasti niitten mieleen, jotka eivät tykkää kermakakuista.

1138010.jpg

Kirjoitan tähän 4 munan pohjaan tulevan täytteen.

Vaniljatäyte:

2 dl kevytkermaa

2 rkl sokeria

1 rkl perunajauhoja

1 kananmuna

2 tl sokeria

3/4 dl lemon curdia (itse siis laitoin levyn Fazerin lemon valkosuklaata)

 

Hedelmätäyte:

1 tlk (420/240 g) aprikoosia

1-2 dl siemenettömiä viinirypäleitä

 

Kuorrutus:

1 prk (2½ dl) Valion vaahtoutuvaa kinuskikermaa

½ dl fariinisokeria

2 kpl (à 42 g) hasselpähkinä-riisi-valkosuklaapatukkaa (laitoin tavallista valkosuklaata)

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta.

Sekoita kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja muna. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä hetkisen. Lisää vaniljasokeri ja lemon curd. Mikäli käytät lemon valkosuklaata, sulata se esim mikrossa ja lisää sitten täytteen joukkoon.

Valuta ja kuutioi aprikoosit. Leikkaa viinirypäleet viipaleiksi. Yhdistä hedelmät. Levitä puolet jäähtyneestä vaniljatäytteestä alimmalle kakkupohjalle. Lisää päälle puolet hedelmistä. Jatka samalla tavoin toinen väli. Nosta kansilevy päälle.

Anna maustua jääkaapissa peitettynä muutama tunti tai mielellään yön yli. Mittaa kattilaan kinuskikerma ja fariinisokeri. Keitä kunnes seos alkaa saostua. Lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kakun päälle. Koristelin vielä ripottelemalla päälle valkosuklaarouhetta.

Oli hyvää, kannattaa kokeilla! :)