Oon jo pidemmän aikaa himoinnut Kyökkipiikan blogissa olevia kaurasämpylöitä. Vihdoinkin sain niitä tehtyä itse ja kyllä ne on hyviä lämpiminä kylmän maidon kanssa. :)

1396607.jpg

1 l vettä

2 palaa hiivaa

2 tl suolaa

1 dl kauraleseitä

4 dl kaurahiutaleita

1 dl öljyä

n.20 dl sämpyläjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja anna liueta. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon leseet ja hiutaleet, sekä jauhoja pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla puolisen tuntia. Leivo sämpylöiksi, kierteiksi, solmuiksi. Kohota. Voitele maidolla ja ripota päälle esim. pellavansiemeniä tai kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 15 min.