Näin joulun jälkeen ei hirveesti tee mieli mitään makeeta, mutta jotain oli silti pakko saada tehdä, joten päädyin kokeilemaan suolaista piirakkaa. Tämän ohjeen olen aikoja sitten ottanut Kurkistus Keittiööni -blogista. Nyt sitte päädyin sitä testaamaan ja oli kyllä ihan älyttömän hyvää! Kannattaa kokeilla. Erityisesti ihastuin pohjaan. Todella helppo tehdä ja käsitellä ja lisäksi tosi hyvän makunen.
Pohja:
7 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
4 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 ½ dl sulatettua rasvaa
3 dl maitoa
Täyte:
600 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
200 g aurinkokuivattua tomaattituorejuustoa
n. 8 cm purjoa (en laittanut)
1 tlk ananaspaloja
juustoraastetta
oreganoa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmitetty maito-rasvaseos. Vaivaa hyvin ja kauli taikina pellille.
Paista kanasuikaleet. Levitä pohjalle ensin tuorejuusto, sitten paistetut ja pienemmäksi pilkotut kanasuikaleet. Suikaleiden päälle pilkottu purjo ja ananaspalat. Ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa makusi mukaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 min.
Kommentit