Aina ei tarvitse leipoa yhtä tuhdisti, ja kun löysin hyvännäköisen ohjeen Myllyn Paras -sivuilta, niin tuli hyvä syy leipoa kevyemmin. Olivat kyllä tosi helppoja valmistaa.

1264385.jpg

Kopion ohjeen tähän.

n. 15 kpl

3

munaa

dl

sokeria tai fariinisokeria

dl

vehnäjauhoja

dl

korppujauhoja

1

dl

mantelilastuja tai piparimuruja

tl

leivinjauhetta

½

 tl

 manteliuutetta tai kardemummaa

½

tl

vaniljasokeria

1

dl

kermaviiliä (½ tlk) *

100

g

pullomargariinia *

Kostutukseen:

n. 1

dl

vettä

1

rkl

sokeria

manteliuutetta (1 tl), punssia tai rommia (1-2 rkl) ja / tai
vahvaa vadelmamehua (2 rkl)

Päälle:

n. 2

dl

vadelmahilloa

sokerivesikuorrutetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin. Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

VINKKI: * Pullomargariinin voi korvata kokonaan kermaviilillä, käytä tällöin reseptissä yhteensä 2 dl (1 tlk) kermaviiliä.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin. Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortut keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.