Aina ei tarvitse leipoa yhtä tuhdisti, ja kun löysin hyvännäköisen ohjeen Myllyn Paras -sivuilta, niin tuli hyvä syy leipoa kevyemmin. Olivat kyllä tosi helppoja valmistaa.
Kopion ohjeen tähän.
n. 15 kpl
3 |
munaa | |
1½ |
dl |
sokeria tai fariinisokeria |
1½ |
dl |
vehnäjauhoja |
1½ |
dl |
korppujauhoja |
1 |
dl |
mantelilastuja tai piparimuruja |
1½ |
tl |
leivinjauhetta |
½ |
tl |
manteliuutetta tai kardemummaa |
½ |
tl |
vaniljasokeria |
1 |
dl |
kermaviiliä (½ tlk) * |
100 |
g |
pullomargariinia * |
Kostutukseen: | ||
n. 1 |
dl |
vettä |
1 |
rkl |
sokeria |
manteliuutetta (1 tl), punssia tai rommia (1-2 rkl) ja / tai | ||
Päälle: | ||
n. 2 |
dl |
vadelmahilloa |
sokerivesikuorrutetta |
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin. Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
VINKKI: * Pullomargariinin voi korvata kokonaan kermaviilillä, käytä tällöin reseptissä yhteensä 2 dl (1 tlk) kermaviiliä.
Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin. Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.
Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortut keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
Kommentit