Tämän kokeileminen on pyörinyt mielessä jo pitkään. Vihdoin siihen tuli sopiva tilaisuus, vaikka äiti kyllä meinasi, että olisin tehnyt tämän vasta äitienpäiväksi, mutta sitten kokeilen jo seuraavaa kokeiluvuorossa olevaa kakkua. :)

Tää oli kyllä yllättävän helppo ja nopee tehdä. Tästä tulee myös kivan näköinen kun tätä leikkaa. Isä oli ihmetellyt, että miten tässä voi olla nuo kerrokset väärinpäin. :)

1527255.jpg

Tein kaksi kääretorttupohjaa.

1 pohjan ohje:

4 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8 min. Kumoa levy paiston jälkeen ja valmista samalla tavalla toinen pohja. Anna pohjien jäähtyä.

Koko kakun täyte:

vadelma- ja lakkahilloa

250 g rahkaa

150 g valkoista suklaata

4 dl vispikermaa

1 rkl sokeria + ½ rkl vaniljasokeria

Kostuta pohjat pullasudilla töpsötellen maidolla. Hakkaa valkosuklaa terävällä veitsellä pienenpieniksi paloiksi. Sekoita suklaapalat sekä sokerit rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se suklaa-rahkaseokseen.

Kokoaminen:

Toiselle levylle levitin lakkahilloa ja toiselle vadelmahilloa. Levitä hillojen päälle suklaa-rahka-kermaseos. Leikkaa pohja pituussuunnassa 4 osaan, näin saat kummastakin pohjasta yhteensä 8 kpl pitkiä siivuja. Kääri ensimmäinen siivu rullalle ja laita se pystyyn lautaselle. Lisää loput suikaleet tämän rullan ympärille.

1527260.jpg

Mikään komitus tämä ei tässä vaiheessa ole, mutta koristelu peittää kaiken pahan. :) Koristelin kermalla, mariannerouheilla ja suklaakoristerakeilla. Annoin kakun olla jääkaapissa yön yli ennen koristelua.

1527258.jpg

Täytteen olen muistaakseni joskus ottanut Ullalta siitä vanhasta blogista. Tosi hyvä ja nopsa täyte.